گروه آموزشی درخشش در زمینه مشاوره تلفنی و اینترنتی نیز فعالیت دارد. برای اطلاع از روش مطالعه بچه های درخشان، ما میتوانیم بصورت مشاوره حضوری و یا مشاوره تلفنی و اینترنتی با شما در تماس باشیم.
دانشگاههای شبانه
دانشگاه معتبر دولتی در دورههای شبانه خود هزینهای بیشتر از دانشگاههای کم نام و نشانتر دریافت میکنند. دانشگاههایی مثل اصفهان، تربیت مدرس، خوارزمی، بهشتی و مانند اینها در سال تحصیلی ۹۶- ۹۵، ۱۸۷ هزار و ۵۰۰ تومان بابت تحصیل دانشجویان دوره کارشناسی در گروه علوم انسانی دریافت میکردند. آنها برای هر واحد دروس عمومی رشته هایی مانند حقوق، روانشناسی، حسابداری و … مبلغ ۱۳ هزار و ۷۵۰ تومان دریافت میکردند.
این دانشجوها باید ۲۱ هزار و ۲۵۰ تومان بابت هر واحد دروس پایه نظری و ۳۱ هزار و ۲۵۰ تومان برای هر واحد دروس تخصصی هزینه میکردند. اما بقیه گروههای آموزشی در چنین دانشگاه هایی باید ترمی ۲۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان بابت شهریه ثابت پرداخت میکردند.
این دسته از دانشجویان در سال گذشته برای هر واحد دروس عمومی ۱۳ هزار و ۷۵۰ تومان، بابت هر واحد دروس پایه نظری مبلغ ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان و ۳۷ هزار و ۲۵۰ تومان هم بابت هر واحد دروس تخصصی، پرداخت کردند. این دانشگاههای تراز اول که میتوان صنعتی شریف، فردوسی، علم و صنعت و خواجه نصیرالدین طوسی را هم به آنها اضافه کرد در سال تحصیلی ۹۴ – ۹۳ از دانشجوهای دوره شبانه خود در مقطع کارشناسی و آنهایی که دروس فنی مهندسی و بعضی رشتههای تجربی را میخوانند، مبلغ ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان برای هر واحد دروس کارگاهی و آزمایشگاهی دریافت کرده اند.
اما دانشگاه هایی که در رتبههای بعدی قرار میگیرند، در سال گذشته از دانشجوهای رشته علوم انسانی ۱۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان بابت شهریه ثابت، ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان برای دروس عمومی، ۱۸ هزار و ۷۵۰ بابت دروس نظری و ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان برای هر واحد دروس اصلی و تخصصی دریافت میکردند.
چنین دانشگاه هایی برای بقیه رشتهها مبلغ ۱۵۶ هزار تومان به عنوان شهریه ثابت در نظر گرفته بودند. این دانشگاهها مانند دانشگاه رازی کرمانشاه، دانشگاه بوعلی همدان، دانشگاه شیراز و مانند اینها برای دانشجوهای رشتههای فنی و مهندسی و بعضی رشتههای تجربی مبلغ ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان برای هر واحد دروس عمومی، ۲۰ هزار و ۶۲۵ تومان برای دروس پایه نظری و ۲۵ هزار تومان برای هر واحد دروس تخصصی دریافت میکردند. مبلغ تحصیل در هر واحد از دروس آزمایشگاهی و کارگاهی این دانشگاهها برای رشتههای فنی و مهندسی و بعضی گرایشهای تجربی مبلغی برابر ۱۸ هزار و ۷۵۰ تومان است.
دانشگاه غیرانتفاعی
دانشجویانی که قصد دارند در دانشگاههای غیرانتفاعی تحصیل کنند و یا از مهر ماه وارد آن خواهند شد باید بدانند طبق گفته مسئولین این دانشگاه، در حال حاضر میانگین هزینه یک ترم تحصیل
در دانشگاههای غیرانتفاعی در رشتههای فنی مهندسی که بالاترین قیمت را دارند ترمی یک میلیون و در سال دو میلیون تومان است که به عبارتی چهار سال دوره کارشناسی برای هر دانشجو هشت میلیون تومان هزینه در بر دارد. حدود ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزار تومان نیز هزینه خوابگاه هر دانشجو برای یک ترم تحصیلی است که سالانه حدود یک و نیم میلیون تومان میشود.
دانشگاههای غیر انتفاعی به علت عدم دریافت سوبسیت غذای دانشجویی از سوی دولت؛ همانند دانشگاههای دولتی نمیتوانند غذا ارائه کنند و طبق یارانهای که «صندوق کمک به دانشجویان» میدهد میتوانند به بیست درصد از دانشجویان بیست درصد از مبلغ تمام شده غذا را برای پنج روز در هفته به جز پنجشنبهها و جمعهها بُن غذا بدهند.
دانشگاه پیام نور
دانشجویانی که امسال در دانشگاههای پیام نور پذیرفته میشوند باید نسبت به سال تحصیلی گذشته حدود ۱۰ درصد بیشتر از دانشجویان ورودیهای سال گذشته شهریه بپرازند هرچند این افزایش تا سال گذشته چیزی حدود ۱۵ درصد بود. طبق آمار بررسی شده هر دانشجو تا سال تحصیلی ۹۶-۹۵که به شیوه نیمه حضوری در شهرهای نواحی یک و دو در دانشگاههای پیام نور قبول شده بود در هر سه گروه آموزشی انسانی، فنی و مهندسی و علوم پایه باید مبلغ ۱۲۶ هزار و ۹۶۰ تومان شهریه ثابت پرداخت میکرد..
دانشجویان این دانشگاه اگر در نواحی ۳، ۴ و ۵ قبول شده بودند باید به عنوان شهریه ثابت مبلغی برابر ۱۰۱ هزار و ۸۳۲ تومان پرداخت میکردند. در هر سه گروه و در نواحی یک و دو باید ۱۴ هزار و ۵۸۹ تومان برای دروس پایه نظری و ۱۹ هزار تومان برای هر واحد دروس اصلی و تخصصی هزینه میپرداختند. اما در نواحی ۳، ۴ و ۵ باید مبلغ ۱۳ هزار و ۲۲۵ تومان بابت هر واحد دروس عمومی، ۱۶ هزار تومان برای هر واحد نظری و ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان برای هر واحد دروس اصلی و تخصصی هزینه میکردند.
اوضاع برای دروس عملی متفاوت است. مثلا برای دروس عملی کم هزینه فرقی نمیکند، چه در نواحی یک و دو و چه در نواحی سه، چهار و پنج تا سال گذشته حدود ۴۳ هزار و ۹۰۰ تومان از دانشجویان اخذ میشد. برای دروس عملی پر هزینه هم این رقم ۵۸ هزار تومان بود. برای پایان نامهها نیز در هر سه گروه آموزشی و در هر نوع ناحیه تحصیلی، باید ۱۴۶ هزار تومان به ازای هر واحد هزینه میکردند. حال با توجه به افزایش ۱۰ درصدی در این دانشگاه به خوبی میتوان تاثیرش را بر روی مبالغ گفته شده نیز محاسبه کرد.
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه آزاد هر ساله برای شهریه ثابت و متغیر افزایشهایی را در نظر میگیرد. آنطور که از زبان مسئولین این دانشگاه عنوان شده امسال هم با یک افزایش ۱۰ درصدی به استقبال دانشجویان میرود. دانشجویان سالهای گذشته، یعنی آنهایی که در سال ۹۵ و قبل از آن در دانشگاه آزاد ثبت نام کردهاند، همان شهریه ثابت سالهای گذشته خود را پرداخت میکنند. اما دانشجوهایی که امسال میخواهند ثبت نام کنند باید ۱۰ درصد بیشتر از دانشجوهای سالهای گذشته، شهریه ثابت پرداخت کنند.
در دانشگاه آزاد بدون لحاظ ۱۵ درصد افزایش، اگر بخواهید در دوره کارشناسی رشتهای مثل پرستاری تحصیل کنید و در ترم اول ۱۸ واحد نظری انتخاب کنید، باید با احتساب ۲۸۳ هزار تومان شهریه ثابت، جمعا ۷۳۰ هزار تومان هزینه کنید. اینها بدون احتساب ۱۵ درصد افزایشی است که قرار است امسال اضافه شود. اگر بخواهید در رشتههای دکتری حرفهای پزشکی در ترم اول ۱۸ واحد نظری انتخاب کنید، باید دو میلیون و ۸۳۸ تومان فقط هزینه شهریه ثابت پرداخت کنید، اما شهریه ثابت به علاوه شهریه متغیر سه میلیون و ۳۵۲ هزار تومان خرج روی دست شما خواهد گذاشت.