زبان و ادبیات فارسی
هدف و ماهیت:
هدف از تدریس مجموعه درسهای رشته زبان و ادبیات فارسی در سطح کارشناسی در دانشگاهها و مدارس عالی ، آشنا ساختن دانشجویان با متون نظم و نثر زبان فارسی و
ایجاد مهارتهای لازم و آموزشهای مناسب برای فارغالتحصیلان این مقطع تحصیلی است تا بتوانند به تدریس متون فارسی در مقطع متوسطه آموزش و پرورش بپردازند، یا به عنوان کارشناسی زبان و ادبیات فارسی در دیگر بخش های فرهنگی ، علمی و اجرایی کشور به ایفای وظیفه مشغول شوند.
مهندس خلیلی در رابطه با تواناییهای لازم برای این رشته میگویند:”علاقه به زبان و ادبیات فارسی اولین شرط برای داوطلبان تحصیل در این رشته است. احساس لذت و حظ معنوی از خواندن و تعمق در متون، دلبستگی به مواریث فرهنگی و ادبی و احساس تعهد به پاس داشت ادبیات غنی و پرمایه فارسی که در برگیرنده عرفان نجیب و فرهنگ درخشان اسلامی است، از دیگر ویژگیهای داوطلبان تحصیل در این رشته است.”
در واقع رشته زبان و ادبیات فارسی بهترین بستر برای ورود به شناخت فرهنگ و عرفان و حتی معارف دینی ما است. چون سرفصلها و دروسی که در این رشته تدریس میشود هرکدام مسیری است که به دشتهای وسیع معرفت منتهی میگردد.
آینده شغلی و بازار کار:
دانشآموختگان این رشته پس از فراغت از تحصیل در مقطع کارشناسی و تلاشهای فردی توام با فراگیری مطالب درسی ، میتوانند مسؤولیتهای مختلفی را در بخشهای فرهنگی و اجرایی جامعه عهدهدار شوند، از آنجمله : خدمت در کسوت مقدس معلمی در مراکز آموزشی، قبول مسؤولیت در مراکزی همچون بخشداری، فرمانداری، شهرداری، استانداری به عنوان کارشناس فرهنگی یا در صورت داشتن شرایط لازم در سمت بخشدار ، فرماندار و … ، نویسنده ، ویراستار ،فعالیت در صدا و سیما (مرکز تولید) چاپ و نشر ، ثبت احوال و اسناد، اشتغال در کتابخانههای عمومی و خصوصی- اشتغال در مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و…
کلمات معجزه حیات بشریتند و کار یک نویسنده یا شاعر آن است که معجزه حیات بشر را به زیبایی به رشته تحریر درآورد. به زبان دیگر زبان و ادبیات هر کشوری هویت مردم آن کشور است و اگر ادبیات و زبان کشوری را بگیریم، استقلال فکری و روحی آن را گرفتهایم و از همینجا میتوان به اهمیت رشته ادبیات فارسی پیبرد . رشتهای که وظیفهاش پرورش جوانانی است که ادبیات کشور ما را حفظ کرده و آن را هرچه بیشتر شکوهمند سازند.