توجه: رمز عبور شما به صورت خودکار ایجاد می شود و به آدرس ایمیل شما ارسال می شود.

جزییات انتخاب رشته کنکور سراسری

جزئیات انتخاب رشته کنکور سراسری

داوطلبانی که می خواهند در هر دو دانشگاه آزاد و سراسری شرکت کنند، باید بعد از اعلام نتایج کنکور سراسری به صورت جداگانه و در زمان مقرر شده فرم انتخاب رشته خود را تکمیل نمایند .
در این مرحله داوطلبان با توجه به رتبه و تراز  مندرج در کارنامه اولیه کنکور سراسری، اقدام به انتخاب رشته محل های مورد علاقه خود بر اساسدفترچه انتخاب رشته می نمایند .
در این مقاله قصد داریم به نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری و جزئیات مهم مربوط به آن بپردازیم . بر اساس اطلاعیه خبر گزاری های معتبر انتخاب رشته کنکور  در نیمه دوم مرداد ماه خواهد بود .
جهت کسب اطلاعات بیشتر برای انتخاب رشته می توانید با شماره  ۸۸۳۷۹۵۹۸  تماس بگیرید.
آشنایی با کارنامه کنکور سراسری
کارنامه  حاوی اطلاعات مهمی همچون اطلاعات فردی ، معدل شما ، میزان تاثیر سوابق تحصیلی مثبت و میزان تاثیر سوابق تحصیلی قطعی ، درصد های شما در هر درس و رتبه و تراز ( نمره کل ) شما در کنکور سراسری است .
اطلاع در مورد اینکه در هر درس چه درصدی زده اید صرفا برای اطلاع شخصی خودتان است و همچنین اگر اعتراضی به این موضوع دارید می توانید از طریق ارسال درخواست از طریق سیستم پاسخگویی سازمان سنجش اعتراض خود را اعلام کنید .
مهندس محمد خلیلی می افزاید: “مهم ترین قسمت کارنامه درباره رتبه و تراز شما در هر زیر گروه است .
این قسمت از کارنامه به شما می گوید که در هر زیر گروه چه رتبه ای کسب کرده اید و نمره کل یا ترازتان در آن زیر گروه چند شده است.”
به دلیل ادغام ثبت نام دانشگاه آزاد و دانشگاه های سراسری ، وضعیت مجاز بودن در انتخاب رشته دانشگاه آزاد نیز در این کارنامه به اطلاع داوطلبان می رسد .
به همین دلیل ،  کد دسترسی به انتخاب رشته دانشگاه آزاد نیز قرار داده شده که علاقه مندان می توانند با توجه به لیست رشته محل های منتشر شده در دفترچه انتخاب رشته و این کد به سایت دانشگاه آزاد مراجعه کرده و اقدام به انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد نمایند .
نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری
گزینش دانشجو در هر یک از رشته های امتحانی از بین داوطلبانی که بر اساس کارنامه اولیه کنکور سراسری خود مجاز به انتخاب رشته می باشند ، صورت می گیرد.
از این رو اگر شما نیز در زمان برگزاری کنکور در جلسه آزمون حضور داشته و طبق اعلام نتایج اولیه مجاز به انتخاب رشته می باشید می توانید با مراجعه به سایت سازمان سنجش به ادرس sanjesh.org بدون پرداخت هیچ هزینه ای نسبت به انتخاب رشته محل های مورد علاقه خود اقدام نمایید .
هر داوطلب مجاز به انتخاب حداکثر ۱۵۰ کد رشته محل از بین رشته محل های مربوط به گروه آزمایشی ثبت نامی خود می باشد . به طور مثال اگر گروه آزمایشی شما تجربی است می توانید پس از مطالعه دفترچه انتخاب رشته تجربی نسبت به انتخاب حداکثر ۱۵۰ رشته محل اقدام نمایید .
حق تعداد ۱۵۰ انتخاب قدرت مانور زیادی به هر داوطلب می دهد تا بتواند با دست باز رشته محل های مورد علاقه خود را انتخاب کند . بنابراین ترتیبی که باید برای انتخاب رشته تان قائل شوید صرفا و صرفا ترتیب علاقه است و باید صرفا بر مبنای اولویتتان باشد در نظر داشته باشید.
وقتی سازمان سنجش به فرم انتخاب رشته شما می رسد تا اخرین انتخابتان را نخواند سراغ برگه نفر بعد نمی رود مگر اینکه در انتخاب هایتان به قبولی برسد در اینجا اعلام قبولی را صادر می کند و انتخاب های بعدی را مشاهده نمی کند .
مهندس خلیلی در این باره اضافه می کند: “شما در فرم انتخاب رشته خود ۱۰۰ کد رشته محل را در فرم انتخاب رشته خود آورده اید.  سازمان سنجش به ترتیب انتخاب های شما را از بالا بررسی می کند در صورتی که به طور مثال در انتخاب ۵۹ قبولی برای شما مشخص شود در اینجا متوقف می شود و اعلام قبولی می نماید.”
همچنان ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید: 
تاثیر سهمیه مناطق و سهمیه بومی در انتخاب رشته کنکور سراسری 
سهمیه های کنکور سراسری شامل سهمیه مناطق ، سهمیه رزمندگان ، سهمیه جانبازان و ایثارگران ، سهمیه آموزگاران ، سهمیه بهیاران ، خانواده شهید و … است .
از بین این سهمیه ها سهمیه مناطق برای هر داوطلبی در نظر گرفته می شود یعنی همه داوطلبان سهمیه مناطق را دارند علاوه بر آن برای داوطلبانی که دارای سهمیه ای غیر از سهمیه مناطق هستند ، یک سهمیه مجزا در نظر گرفته می شود.
بنابراین هر داوطلبی می تواند یک سهمیه منطقه و یک سهمیه غیر از سهمیه مناطق داشته باشد .
اگر داوطلبی تنها مشمول سهمیه مناطق باشد که فقط با همان سهمیه گزینش شده و انتخاب هایش بررسی می شود.
درصورتیکه برای داوطلبان دو سهمیه ای “در کارنامه اولیه داوطلب یک رتبه در سهمیه غیر مناطق  و یک رتبه در سهمیه مناطق قرار می گیرد” اما در پذیرش نهایی ، سهمیه ای برای داوطلب اعمال می شود که شانس قبولی داوطلب در آن سهمیه بیشتر باشد.
بنابراین تنها یکی از سهمیه ها برای هر داوطلب در کنکور در نظر گرفته می شود . تاثیر سهمیه در انتخاب رشته کنکور سراسری بسیار قابل توجه و حیاتی است .
نکته مهم این است که در انتخاب رشته کنکور سراسری ، برای تمامی رشته های تجربی ، ریاضی ، انسانی ، هنر و زبان ، رتبه در سهمیه بسیار مهم تر از رتبه کشوری است .
“اکثر متقاضیان کنکور مشمول سهمیه مناطق یعنی یکی از سهمیه های منطقه یک ، منطقه دو و یا منطقه سه می شوند.”
جهت دریافت اطلاعات بیشتر برای انتخاب رشته می توانید با شماره ۸۸۳۷۹۵۹۸ تماس بگیرید.
تاثیر سهمیه بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور سراسری 
در انتخاب رشته امسال با سهمیه ای به نام بومی گزینی رو به رو هستیم و به این معناست که در برخی رشته محل ها اولویت با داوطلبانی است که در آن بوم قرار می گیرند .
سهمیه بومی در انتخاب رشته داوطلبان تمامی رشته های تجربی ، ریاضی ، انسانی ، هنر و زبان تاثیر بسزایی دارد علی الخصوص در انتخاب رشته دانشگاه فرهنگیان تاثیر به سزایی دارد .
بعضی از رشته ها سهمیه بومی گزینی استانی دارند ، بعضی ناحیه ای ، بعضی قطبی و بعضی کشوری .
در همه حالات غیر از سهمیه کشوری ، شانس قبولی کسی که از سهمیه بومی گزینی برای یک رشته محل استفاده می کند بیشتر از فردی است که از یک بوم دیگر برای همان رشته محل متقاضی است .
مهندس خلیلی می افزاید: “برای مثال در نظر بگیرید یک نفر از کرمان توانسته با رتبه ۱۲۰۰۰ منطقه ۳ و  ۴۵۰۰۰ کشوری در رشته پرستاری دانشگاه کرمان قبول شود . اما داوطلبی از بوشهر با رتبه ۱۰۰۰۰ منطقه ۳ نتوانسته در همان دانشگاه و همان رشته قبول شید . علت چیست؟
(علت در تاثیر سهمیه بومی گزینی در کنکور سراسری پیدا می شود.)
بنابراین به داوطلبان توصیه می کنیم به نوع گزینش رشته های تحصیلی در انتخاب رشته خود که در فصل دوم دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری قرار گرفته است توجه کنند.”
ملاک های تعیین استان بومی:
الف ) در صورتی که محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دوره متوسطه ( دبیرستان و یا هنرستان ) برای داوطلبان نظام جدید و محل اخذ مدرک پیش دانشگاهی و دو سال آخـردبیرستان برای داوطلبان نظام قدیم در یک استان باشد ، داوطلب بومی آن استان تلقی میشود .
ب ) در صورتی که محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر داوطلبی در یک استان نباشد ، استان محل تولد داوطلب به عنوان استان بومی وی در نظر گرفته میشود .
ج ) داوطلبانی که سه سال آخر محل تحصیل را در خارج از کشور گذرانیده اند ، استان محل تولد ، استان بومی اینگونه داوطلبان تلقی خواهد شد .
د ) داوطلبانی که سه سال آخر محل تحصیل را خارج از کشور گذرانده اند و همچنین استان محل تولد ایشان نیز خارج از کشور بوده است ، استان بومیاین قبیل داوطلبان تهـران خواهد بود .
همچنان ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید: 
جهت دریافت اطلاعات بیشتر برای انتخاب رشته و رزرو وقت می توانید با شماره ۸۸۳۷۹۵۹۸ تماس بگیرید.

 

پیمایش به بالا