روش مطالعه ادبیات عمومی

معنای لغات و اصطلاحات و املای لغات:
۱) حتما لغات و اصطلاحات مهم کتاب‌های درسی را با رنگ‌های مختلف مشخص کنید.
۲) لغت‌های مهم املایی یا معنایی را پس از مشخص کردن در کتاب، در خلاصه‌ خود وارد کنید.
۳) سعی کنید روزانه وقت مشخصی رو برای لغات ادبیات و مرور اونا داشته باشید (حدودا روزی نیم ساعت).
تذکر : لغات انتهای کتاب را هرگز فراموش نکنید و حتما آن‌ها را هم با دقت زیادی مطالعه کنید.
تذکر: سعی کنید حتما درس‌های گروه کلمات املایی زبان فارسی  را با دقت زیادی مطالعه کنید و یاد بگیرید (هم‌چنین بیاموزیم‌ها).
تاریخ ادبیات
   این قسمت از ادبیات، شدیدا نیاز به حفظ کردن دارد و شاید خیلی‌ها با آن مشکل داشته باشند و زود فراموش کنند. اما کارهایی وجود دارد که فراموشی را کاهش می‌دهد که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنم:
۱) حتما مطالب مورد نیاز تاریخ ادبیات را دسته‌بندی کنید این کار می‌تواند به صورت قرن‌های مختلف یا موضوعی و یا هر جور که خودتان راحت‌تر هستید باشد. این عمل باعث می‌شود به صورت طبقه‌بندی شده تاریخ ادبیات را حفظ کرده و دیرتر فراموش کنید. حتما تاریخ ادبیات را در خلاصه‌ خود به صورت دسته‌بندی شده بنویسید یعنی علاوه بر این که در مورد یک شخص، قرن، نام کتاب و توضیحات را از هم جدا می‌کنید، افراد مختلف را نیز طبقه‌بندی کنید؛ مثلا شاعران معاصر و شاعران قرن ۳ و …، (توی ذهنتون هم مرتب و طبقه بندی شده ثبت میشه با این کار).
۲) حتما سعی کنید خلاصه‌ خود را جذاب و با رنگ‌های مختلف بنویسید تا تصویر بهتری در ذهنتان شکل بگیرد و حتما هر هفته حداقل یک بار آن را مرور کنید؛ هر چند مرور سریع رو پیشنهاد می کنیم که تعداد مرورها رو بیشتر کنید و زمانش رو کمتر (این کار باعث افزایش قدرت یادگیری و بالا رفتن دقت ثبت اطلاعات مغزتون میشه).
۳) اعلام انتهای کتاب دوم و سوم را فراموش نکنید و اگر توانستید نکته‌های آن‌ها را نیز در خلاصه‌ خود اضافه کنید، اگر بتونید این کار رو انجام بدید، شما هم مطالب رو یاد می گیرید، هم یه منبع خوب آموزشی مکمل برای آموزش بهتر دارید که زمان جمع بندی و مرور میتونه خیلی کمکتون بکنه.
برای مشاوره با ما همراه باشید:   ۸۸۳۷۹۵۹۸

 

زبان فارسی و آرایه‌های ادبی
     این دو بخش ادبیات تا حدی از نظر مطالعه شبیه هم هستن. به همین دلیل آن‌ها را در یک دسته آوردمشون. هر دو شامل یک‌سری قواعد می‌باشند که تنها حفظ کردن آن قواعد، کمک چندانی در پاسخ دادن به سوالات نمی‌کند، به‌طور مثال شاید همه بدانند تعریف «تشبیه» چیست یا به چه چیزهایی واژه می‌گویند. اما نکات ریز و کاربردها و مثال‌های این موارد از تعاریف مهم‌تر است.
۱) همیشه سعی کنید هر آرایه‌ای که دبیر در مورد جمله‌ای از کتاب اشاره میکنه، یا به طور خودآموز یاد می‌گیرید رو با رنگ مختص به آرایه‌ها در کتاب مشخص کنید تا جلوه بهتری هم از نظر ظاهری داشته باشه هم مشخص باشه برای آموزش.
۲) در مورد جمله‌ها و ادبیات دشوار، حتما سعی کنید با پرسیدن از دبیر یا نگاه کردن در کتاب‌های کمک آموزشی تمامی آرایه‌های آن را بررسی کنید و حتی الامکان یاد بگیرید و در کتاب درسی هم وارد کنید که باعث میشه با یک تیر دو تا نشون رو هدف بگیرید.
اگر این ۲ کار را انجام دهید، آن وقت خواهید توانست سوالات آرایه‌ کنکور را نیز خودتان استنباط کنید و پاسخ بدید که این کار فقط کمی تمرین و تلاش می‌خواد. اگر لازم دیدید می‌توانید نکته‌های مهم برخی از ابیات در زمینه‌ آرایه را نیز در خلاصه‌ خود وارد کنید. در مورد زبان فارسی نیز اوضاع همین گونه است. ابتدا حتما کلیات مباحث و تعاریف را با مطالعه‌ کتاب یاد بگیرید و بعد از آن تا می‌توانید تست (البته تست استاندارد) بزنید تا با نکته‌های ریز زبان فارسی نیز آشنا شوید. به طور مثال مبحث تعداد تک واژه، مبحث سنگین و وقت‌گیری است اما هرگز آن را رها نکنید. تا می‌توانید تست بزنید و تمامی نکته‌هایش را یاد بگیرید.
برای مشاوره با ما همراه باشید:   ۸۸۳۷۹۵۹۸

 

قرابت معنایی
   در روش مطالعه ادبیات عمومی کنکور سراسری، آخرین و شاید مهم‌ترین قسمت ادبیات کنکور، قرابت معنایی است. قرابت معنایی کاملا مربوط به درک ادبی شما می‌باشد و شاید تنها کاری که می‌توان برای بهبود قرابت معنایی انجام داد، بالا بردن درک ادبی و درک از شعرهای مختلف می‌باشد. البته فراموش نکنید که یک شبه، تحول ایجاد نمی‌شود بلکه لازم است تا نزدیک کنکور، مفهومی خواندن اشعار، یادگیری عمیق و تکرار و مرور را مداوم انجام دهید و مطمئن باشید نتیجه‌اش را خواهید دید. فقط توجه داشته باشید تمام کردن مبحث قرابت معنایی (چه در کتاب درسی و چه در کتاب کمک آموزشی) نباید برایتان مهم باشد، فقط سعی کنید درک ادبی خود را از اشعار بالا ببرید که این امر فقط با تمرین مداوم و وقت گذاشتن حاصل می‌شود.

روش مطالعه ادبیات

     پس سعی کنید این ۴ بخش ادبیات را همان طور که گفتم با دقت مطالعه کنید. حتما تا قبل از عید حداقل یک بار همه‌ کتاب‌هایتان را تمام کرده و نکته‌های مهم آن‌ها را استخراج کنید و در یه دفتر جداگانه یا در کتاب درسی یادداشتش کنید. بعد از عید کارهای دیگری لازم است انجام دهید که حتما به وقتش به شما خواهم گفت اما در این موقع از سال به دقت کتاب‌های درسی را مطالعه کنید و هم در خلاصه‌ها، نکته‌های مهم را بنویسید و هر چند وقت یک‌بار آن‌ها را مرور کنید. مطمئن باشید آرام‌ آرام پیشرفت می‌کنید و انتظار این رو نداشته باشید که با یکی دوبار مرور همه مطالب رو یاد بگیرید.
چند نکته کلیدی و مهم 
۱) کشیدن خط زیر نکته‌های مهم و نوشتن توضیحات اضافی در بالای لغت‌ها و جمله‌های تاریخ ادبیات و ابیات با رنگ‌های مجزا باعث می‌شود تا در مرتبه‌های بعدی مطالعه با سرعت بیش‌تری مرور کنید و روی نکته‌های مهم متمرکز شوید و ذهنتون با یکسری مطلب طبقه بندی شده و مرتب روبرو میشه که قدرت ثبت اطلاعاتش رو بالا میبره و کار شما رو آسون تر میکنه.
۲) قبل از عید حتما حداقل ۳ الی ۴ ساعت در هفته ادبیات مطالعه کنید و بعد از مطالعه‌ هر درس از کتاب (البته بعد از گذشت چند روز)، تست‌های آن را از یک کتاب آموزشی استاندارد بزنید. توجه کنید که قبل از عید، یک کتاب تست کافی است فقط به شرط آن که تمام تست‌های آن را با توجه به شیوه‌ تست‌زنی صحیح زده باشید. هم چنین دیدن پاسخ تشریحی استاندارد سوالات کنکور سال‌های قبل، در یادگیری نکته‌ها بسیار موثر خواهد بود و بدین طریق می‌توانید بفهمید نظر سازمان سنجش در مورد موارد اختلافی از قبیل تک‌واژه و واژه چه بوده است تا همان گونه یاد بگیرید.
برای اطلاع از روش مطالعه درس عربی تخصصی علوم انسانی  اینجا را کلیک کنید.
همچنان ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید: 
 با ما تماس بگیرید   ۰۲۱۸۸۳۷۹۵۹۸